“ Met opgestroopte mouwen, met een heldere visie en veel verstand van zaken hebben Rosan en Saskia Noordhoff flexibel laten werken. Samen ontwikkelden wij een concept dat bij ons bedrijf past en via een volledig geïntegreerde aanpak, gericht op de werkcultuur én op de werkomgeving, heeft dit concept op maat vorm gekregen.”

-Paul Ankone, HR-directeur Noordhoff Uitgevers-

Klant // Noordhoff Uitgevers

Met ruim 355 enthousiaste medewerkers ontwikkelt Noordhoff Uitgevers met plezier en professionaliteit materiaal voor vrijwel elk onderwijsniveau. Noordhoff levert producten en diensten voor de basisschool, het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, opleidingen voor professionals en het hoger onderwijs. Noordhoff is daarnaast bekend van De Grote Bosatlas, Loco en de populaire software van AmbraSoft.

Uitdaging // Innovatie en digitalisering in het onderwijs vraagt om continue vernieuwing van onderwijsmethouden. Samenwerking tussen teams en vakgebieden, werken en denken vanuit en met de klant is daarbij onontbeerlijk. In deze opdracht ontsluiten we kennis en verbinden we vakmensen door het kantoor in Groningen anders in te delen en te werken vanuit nieuwe processen en principes, waarbij samenwerken de allerbelangrijkste is.

Resultaat // Na een verkenning van Het Nieuwe Werken, definieren we met directie en ambassadeurs de Noordhoff manier van werken en ontwikkelen een werkconcept. Dit is de basis voor een ontwerp waarin we aan de slag gaan met de fysieke, virtuele en mentale werkomgeving. Via het programma SamenWerkt! geven we een transitie vorm en brengen we een beweging op gang waardoor NoordHoff Uitgevers slagvaardiger kan handelen en waarbij gedegenheid en innovatie hand in hand gaan.

In 2016 ontwikkelen we het werkconcept verder en realiseren we nieuwe faciliteiten passend bij veranderende behoeften en werkwijzen. Om samenwerken in flexibele teams (SCRUM), projectmatig werken, de behoefte aan meer privacy en online werken te ondersteunen, realiseren we nieuwe projectruimten, bel-/Skype bellen en een innovatie lab.