Klant // Zorg en Zekerheid

concept // design // realisatie // change

Zorg en Zekerheid, gehuisvest in Leiden, is al bijna 200 jaar de regionale zorgverzekeraar in de driehoek tussen Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Zorg en Zekerheid maakt zich hard voor toegankelijke en betaalbare zorg; de zorg staat centraal in alle keuzes die Zorg en Zekerheid maakt. Wendbaarheid staat voorop bij Zorg en Zekerheid en dat vraagt om nieuwe manieren van samenwerken.

Uitdaging // Loyaliteit, betrouwbaarheid en herkenbaarheid zijn belangrijk voor Zorg en Zekerheid. Ook voor de collega’s die dagelijks garant staan voor de dienstverlening. De wendbare organisatie vraagt om een flexibel kantoor en een werkomgeving die cross-team samenwerking, innovatie en kennisdeling mogelijk maakt. Het is tijd voor een nieuw werkconcept, een andere uitstraling, een boost van de cultuur en een andere mindset.

Resultaat // Samen met onze opdrachtgever en collega’s verkennen we wat past bij Zorg een Zekerheid. In een pilot ontwikkelen we samen met collega’s een werkvloer gebaseerd op activiteitgericht werken. Voor de entree en begane grond ontwerpen we de ‘Zorg en Zekerheid ervaring’; ruimte voor ontmoeten, kennis delen en beleven. Een herkenbare plek voor klanten, collega’s en samenwerkingspartners en een plek waar innovaties centraal staan. Op basis van het succes van deze pilot zorgen we voor een redesign van het gehele kantoor. We begeleiden de bouw en realisatie en de leveren het meubilair. In 2020 is de gehele renovatie gerealiseerd.

Ook begeleiden we de change naar ‘Anders Werken’. Met heldere communicatie, een teamgerichte aanpak en workshops, zorgen we in co-creatie met collega’s voor betrokkenheid, acceptatie en enthousiasme over het nieuwe werkconcept.